×
TR EN
KAYÜ Anasayfa
ELEKTRONİK VE OTOMASYON
ELEKTRONİK HABERLEŞME TEKNOLOJİSİ PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI

1. Elektronik teknikerliği çalışma alanlarında, bilimsel değerleri ve meslek ahlakını göz önünde bulundurarak hizmet ve ürün üretebilir.

2. Elektronik ve Haberleşme alanında fonksiyonları ile ilgili bilişsel becerilere sahiptir ve temel düzeyde bu fonksiyonları uygulayabilir, işletmelerde sistematik düşünerek teknik sorunlara çözüm getirebilir.

3. Elektronik devre bileşenlerinin temel işlevlerini ve bunların tek tek veya birlikte kullanılmasıyla elde edilebilen devre davranışlarını tanıyabilir.

4. Edinilen kuramsal ve deneysel bilgileri, karşılaşılan olası sorunlarda neden sonuç ilişkisi içinde kullanarak çözüm üretebilir.

5. Bağımsız çalışmada karar verebilme, meslek içi ve dışı kişilerle yapılan takım çalışmasında inisiyatif alabilme ve uyum sağlayabilir.

6. Kelime işlem, hesap tablosu, sunum, e-posta ve İnternet taraması gibi güncel bilgisayar gerekliliklerini mesleki alanda orta düzeyde kullanabilir.

7. Elektronik devre ve sistemlerde denetim tabanlı işlevlerin tasarımı ve kontrolü hakkında temel bilgileri kullanarak çözüm üretebilir.

8. Üzerinde çalıştığı mesleki konuda teknik bir rapor yazabilme, yazılı bir açıklamaya dayalı olarak istenen çalışmaya ortaya koyabilme, ihtiyaç analizi yapabilir.

9. Mesleki alanda temel konuları araştırabilecek ve anlayabilecek düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olabilir.

10. Elektronik sistem ve bileşenler için anahtar sözcükler ile araştırma yapabilecek düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olabilme, katalog verilerini anlayarak malzeme seçimine karar verebilir.