×
TR EN
KAYÜ Anasayfa
ELEKTRONİK VE OTOMASYON
ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ
Kayseri Üniversitesi MYO Elektronik ve Otomasyon Bölümü, 1975–1976 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak eğitim-öğretime başlayan Elektronik Teknolojisi Programı ile eğitim-öğretime başlamış, 1981 yılında Yüksek Öğretim Kanunu ile Erciyes Üniversitesine bağlanmıştır. 18.05.2018 tarih ve 30425 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 7141 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Kayseri Üniversitesi bünyesine geçmiştir. Yaklaşık 45 yıllık bir geçmişe sahip deneyimli öğretim elemanı kadrosu ile köklü bir bölümdür.
 
1991 yılında ”YÖK-Dünya Bankası 2. Endüstriyel Eğitim Projesi” kapsamında, Elektronik ve Haberleşme Programı, Kontrol ve Otomasyon Programı Elektronik ve Otomasyon bölümü altında açılan diğer programlardır. Ayrıca Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı ve Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programları ile toplam da 5 farklı program ile MYO’nun program sayısı öğretim elemanı sayısı ve öğrenci sayısı ile en kalabalık bölümlerden birisidir.
 
Eğitim süresi 2 yıl olan Elektronik ve Otomasyon Bölümündeki Programlarda, temel derslerle birlikte mesleki dersleri ve  proje çalışmalarını  laboratuvarlarda uygulamalı eğitim alarak görmektedirler. Öğrenciler aldıkları mesleki bilgilerini pekiştirmek için kamu veya özel sektörde Elektronik, Biyomedikal, Radyo ve TV, Haberleşme ve Otomasyon ile ilgili kuruluşlarda 1.Sınıf sonunda 20 gün, 2.Sınıf sonunda 20 gün olmak üzere toplam 40 gün staj yapmak suretiyle programıyla ilgili Tekniker ünvanını alarak mezun olmaktadır.
 
Mezunlar, Kamu ve özel sektördeki Elektronik, Biyomedikal, Radyo ve TV, Haberleşme ve Otomasyon ile ilgli kurumların teknik eleman ihtiyacını karşılamaktadır.
 
Programlarımızdan mezun olan öğrenciler ÖSYM’ye başvurarak Dikey Geçiş Sınavına girebilirler ve başarılı oldukları takdirde;  Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Enerji Yönetimi, Fizik, Fizik Mühendisliği, Havacılık Elektrik ve Elektroniği ve ilgili bölümlerine dikey geçiş yaparak lisans eğitimi yapabilirler.