×
TR EN
KAYÜ Anasayfa
TASARIM
İÇ MEKAN TASARIMI PROGRAMI
İÇ MEKAN TASARIMI PROGRAMI
 
Kuruluş
Meslek Yüksekokulu 1975–1976 eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak eğitim-öğretime başlamış, 1981 yılında Yüksek Öğretim Kanunu ile Erciyes Üniversitesine bağlanmıştır. 18.05.2018 tarih ve 30425 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 7141 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Kayseri Üniversitesi bünyesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. İç Mekan Tasarımı Programı 2019-2020 eğitim ve öğretim döneminde öğrenci alımına başlamış ve faaliyetlerine devam etmektedir.
 
Kazanılan Derece
İç Mekan Tasarımı Teknikeri, Ön Lisans Derecesi
 
Program Profili
Bölümümüzün amacı; binaların iç kısımlarının düzenlenmesi için sanat ve teknolojiyi kullanarak teknik çizim yapabilen, tasarladığı mekânların gerçekleştirilmesi için gerekli bilgi ve teknik donanımı uluslararası standartlarda edinmiş, bağımsız tasarlama ve çalışma güvenine sahip, aynı zamanda iyi bir takım oyuncusu olma uyumu gösterebilen, mesleki sorumluluk ve etik kuralların bilincinde, çağdaş tasarımcılar yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Eğitim süresi 2 yıl olan İç Mekan Tasarımı Programında, Bilgisayar Uygulamaları, İş Sağlığı ve Güvenliği, Malzeme ve Yapı Bilgisi, Mesleki ve Teknik Resim, Mobilya Üretim Teknikleri, Temel Tasarım, İç Mekan Tasarım Projesi, Mobilya Tasarım Projesi, Portfolyo ve Sunum Hazırlama Teknikleri, Malzeme ve Yapı Bilgisi, İç Mekan ve Mobilya Tarihi, Aksesuar ve Ürün Tasarımı, İç Mekanda Tekstil ve Mefruşat, Aydınlatma ve Akustik gibi dersleri almaktadırlar. Ayrıca yaz dönemlerinde toplam 40 iş günü staj çalışması yaptırılarak öğrencilerin pratik ve kamu , özel sektör piyasasındaki işleyiş hakkında bilgi edinmeleri sağlanmaktadır.
 
Mezunların İstihdam Profilleri
İç Mekan Tasarımı programından mezun olan öğrenciler kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; mobilya ve dekorasyon atölyelerinin tasarım bölümlerinde, restorasyon firmalarında proje elemanı olarak, mimarlık ve mühendislik bürolarında çizim elemanı veya tasarımcı olarak, maket yapım bürolarında vb. sektörlerde yönetici, yönetici asistanı, yetkili, kontrolör olarak, özel sektörün yanı sıra devlet kurumlarında tekniker unvanı ile görev yapabileceklerdir
 
Üst Derece Programlarına Geçiş
Mezun olan öğrenciler ÖSYM’nin yapmış olduğu Dikey Geçiş Sınavında başarılı oldukları taktirde üniversitelerin 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilir ya da yurtdışında bir üniversitede lisanslarını tamamlayabilirler.  Dikey Geçiş Sınavı’na (DGS) girip başarılı puanı almaları durumunda, üniversitelerin kontenjanları dahilinde; El Sanatları, Geleneksel Türk El Sanatları, Geleneksel Türk Sanatları, İç Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Mimarlık, Restorasyon ve Konservasyon ile Tezhip bölümlerine dikey geçiş yaparak lisans mezunu olabilirler.
 
TYYÇ - Program Yeterlilikleri İlişkisi için tıklayınız.