×
TR EN
KAYÜ Anasayfa
BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ
BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI

BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI

Kuruluş

Meslek Yüksekokulu, 1975–1976 eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak eğitim-öğretime açılmış, 1981 yılında Yüksek Öğretim Kanunu ile Erciyes Üniversitesine bağlanarak Kayseri Meslek Yüksekokulu adıyla eğitim-öğretime devam etmiştir. 2018 yılında 7141 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile kurulan Kayseri Üniversitesi’ne bağlanarak Meslek Yüksekokulu adını almıştır. Bilgisayar Programcılığı Programı 1987-1988 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle ilk öğrencilerini kabul ederek eğitime başlamıştır.

Kazanılan Derece

Bilgisayar Programcısı, Ön lisans derecesi.

Program Profili

Eğitim süresi 2 yıl olan Bilgisayar Programcılığı Programında, Algoritma ve programlamaya Giriş, Temel Elektronik, Bilgisayar Donanımı, Veri Tabanı Yönetim sistemleri, Grafik ve Animasyon, İşletim Sistemleri, Bilgisayar Ağ Sistemleri gibi diğer derslere temel oluşturan derslerin yanı sıra Görsel Programlama, İnternet Programcılığı, Mobil Programlama, Bilgisayarlı Kontrol, İçerik Yönetim Sistemleri, Bilgisayar Yardımıyla Tasarım ve Modelleme, Bilgi Güvenliği ve Telekomünikasyon Teknolojileri dersleri yer almaktadır. Öğrenciler, Sistem Analizi ve Tasarımı dersinde birer proje konusu alarak derslerde öğrendikleri bilgileri pekiştirmektedir. Öğrenciler ayrıca mesleki tecrübe edinmek ve iş hayatına hazırlanmak amacıyla branşlarıyla ilgili kamu ya da özel sektör işletmelerinde toplam 40 iş günü staj çalışması yapmaktadırlar. Stajın 20 iş günlük birinci kısmı 1. sınıfın sonundaki yaz tatilinde, ikinci kısmı ise 2. sınıfın sonundaki yaz tatilinde yapılmaktadır.

Mezunların İstihdam Profilleri

Mezunlar, kurumların bilgi işlem merkezlerinde, yazılım firmalarında, bilgisayar alanında teknik servis hizmeti veren firmalarda, teknoloji mağazalarında, internet servis sağlayıcılarında, iletişim sektöründe, internet üzerinden e-ticaret yapan firmalarda, radyo ve televizyon yayını yapan kuruluşlarda, reklam şirketlerinde, eğitim kurumlarında, araştırma merkezlerinde, banka ve sigorta şirketlerinde ve kamu kurum ve kuruluşlarında çalışabilmektedirler. Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS) giren mezunlar Bilgisayar Programcısı olarak atanabilmektedirler.

Üst Derece Programlarına Geçiş

Programımızdan mezun olan öğrenciler ÖSYM’ye başvurarak Dikey Geçiş Sınavına girebilirler ve başarılı oldukları takdirde; Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar-Enformatik, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Endüstri Mühendisliği, Fizik, Fizik Mühendisliği, İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, Matematik-Bilgisayar, Meteoroloji Mühendisliği, Uzay Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği bölümlerine dikey geçiş yaparak lisans eğitimi yapabilirler.

TYYÇ - Program Yeterlilikleri İlişkisi için tıklayınız.

TBMYO Kayseri