×
TR EN
KAYÜ Anasayfa
ELEKTRONİK VE OTOMASYON
ELEKTRONİK HABERLEŞME TEKNOLOJİSİ PROGRAMI
ELEKTRONİK HABERLEŞME TEKNOLOJİSİ PROGRAMI
 
Kuruluş
Meslek Yüksekokulu 1975–1976 eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak eğitim-öğretime başlamış, 1981 yılında Yüksek Öğretim Kanunu ile Erciyes Üniversitesine bağlanmıştır. 18.05.2018 tarih ve 30425 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 7141 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Kayseri Üniversitesi bünyesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan Elektronik Haberleşme Teknolojisi Programı 1991 yılında ”YÖK-Dünya Bankası 2. Endüstriyel Eğitim Projesi” kapsamında açılmış ve 1991-1992 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle ilk öğrencilerini kabul ederek eğitime başlamıştır.
 
Kazanılan Derece
Elektronik Haberleşme Teknolojisi Teknikeri, Ön Lisans Derecesi
 
Program Profili
Eğitim süresi 2 yıl olan Elektronik Haberleşme Teknolojisi Programında, Bilgisayar Uygulamaları, Doğru Akım Devre Analizi, Elektrik ve Elektronik Ölçmeleri,  Alternatif Akım Devre Analizi, Analog Elektronik, Bilgisayar Destekli Tasarım 1 ve 2, Sayısal Elektronik, Mikroişlemciler/Mikrodenetleyiciler, Gelişen Haberleşme Teknolojileri, Fiber Optik Haberleşmesi, Kablosuz Ağlar ve Mobil İletişim Sistemleri,   R/F Tekniği, Radyo TV Tekniği,  Sayısal Haberleşme, Analog Haberleşme, Antenler ve Mikrodalga Teknolojisi,    Telekomünikasyon Teknolojileri gibi dersleri almaktadırlar.  Öğrenciler, 4. Dönemde Sistem Analizi ve Tasarımı dersi almakta ve almış oldukları eğitimi projelendirerek uygulama odaklı bireyler yetiştirilmesi hedeflenmektedir.
 
Ayrıca yaz dönemlerinde toplam 40 iş günü staj çalışması yaptırılarak öğrencilerin pratik ve kamu , özel sektör piyasasındaki işleyiş hakkında bilgi edinmeleri sağlanmaktadır.
 
Mezunların İstihdam Profilleri
Elektronik Haberleşme Programı mezun öğrencilerimiz, ülkemizin haberleşme alanında cihaz ve teçhizatı üreten firmalar ile bu alanda faaliyet gösteren kamu ve özel kuruluşların araştırma ve geliştirme hizmetlerinde yardımcı personel olarak iş bulmaktadırlar.
 
Üst Derece Programlarına Geçiş
Mezun olan öğrencilerin Dikey Geçiş Sınavı (DGS) İle Kayıt Yapılabilecek Lisans Programları ; Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisliği, Uçak Elektrik-Elektronik gibi 4 yıllık mühendislik ve benzeri fakültelere geçiş imkanları bulunmaktadır.
 
TYYÇ - Program Yeterlilikleri İlişkisi için tıklayınız.

TBMYO Kayseri