×
TR EN
KAYÜ Anasayfa
İNŞAAT
İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROGRAMI
İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROGRAMI
 
Kuruluş
Meslek Yüksekokulu, 1975–1976 eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak eğitim-öğretime açılmış, 1981 yılında Yüksek Öğretim Kanunu ile Erciyes Üniversitesine bağlanarak Kayseri Meslek Yüksekokulu adıyla eğitim-öğretime devam etmiştir. 2018 yılında 7141 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile kurulan Kayseri Üniversitesi’ne bağlanarak Meslek Yüksekokulu adını almıştır.
 
İnşaat Teknolojisi Programı1991 yılında ”YÖK-Dünya Bankası 2. Endüstriyel Eğitim Projesi” kapsamında yer almasıyla birlikte 1991-1992 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle ilk öğrencilerini kabul ederek eğitime başlamıştır.
 
Kazanılan Derece
İnşaat Teknikeri, Önlisans derecesi.
 
Program Profili
Eğitim süresi 2 yıl olan İnşaat Teknolojisi Programında, Temel derslerle birlikte; Malzeme Bilimi ve Yapı Malzemeleri, Yapı Statiği, İş Sağlığı ve Güvenliği, Bilgisayar Uygulamaları, Beton Teknolojisi, Yapı Mimarisi ve Detay Çizimi, Yapı Tesisat Bilgisi, Büro ve Şantiye Organizasyonu, Betonarme, Topografya, Zemin mekaniği, Çelik Yapılar, Hidrolik ve Hidroloji, Bilgisayar Destekli Tasarım, Yapı Teknolojisi, Yapılarda Hasar Tespiti, Metraj ve Keşif İşleri, Su Temini ve Atık Suları dersleri yer almaktadır. Öğrenciler, Sistem Analizi ve Tasarımı dersinde birer proje konusu alarak; Ağırlıklı olarak laboratuar uygulaması, Bilgisayar destekli proje çalışmaları veya Metraj çalışma konularından herhangi birisinde derslerde öğrendikleri bilgilerini yoğun proje çalışmasıyla pekiştirmektedir.
 
Öğrenciler ayrıca mesleki tecrübe edinmek ve iş hayatına hazırlanmak amacıyla branşlarıyla ilgili kamu ya da özel sektör işletmelerinde toplam 40 iş günü staj çalışması yapmaktadırlar. Stajın 20 iş günlük birinci kısmı 1. sınıfın sonundaki yaz tatilinde, ikinci kısmı ise 2. sınıfın sonundaki yaz tatilinde yapılmaktadır.
 
Mezunların İstihdam Profilleri
Mezunlar, Kamu ve özel sektördeki inşaat kurumlarında önemli bir teknik eleman ihtiyacını karşılamaktadır. Gerek kamu kuruluşlarının Etüd proje bürolarında planlama proje hazırlama aşamalarında ve denetimlerinde , Proje uygulamasında şantiyelerde, Laboratuvarlarda test ve raporlandırmalarda, gerekse özel sektör Bürolarda proje hazırlama şantiye uygulamalarında İnşaat Teknikeri olarak görev yapmaktadır. Yapı denetim firmalarında aynı unvanla önemli bir teknik eleman ihtiyacını karşılamaktadır. Kamu sektörüne istihdamında; Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS) giren mezunlar İnşaat Teknikeri olarak atanabilmektedirler.
 
Üst Derece Programlarına Geçiş
Programımızdan mezun olan öğrenciler ÖSYM’ye başvurarak Dikey Geçiş Sınavına girebilirler ve başarılı oldukları takdirde; İnşaat Mühendisliği, Mimarlık, Yapı Öğretmenliği, Çevre Mühendisliği ve ilgili bölümlerine dikey geçiş yaparak lisans eğitimi yapabilirler.
 
TYYÇ - Program Yeterlilikleri İlişkisi için tıklayınız.
  
TBMYO Kayseri