1.Bilgisayar ve yazılım alanıyla ilgili temel kavramları bilir, değişen teknolojiye karşı kendini güncel tutar ve kodlama bilgisine sahip olur.
2. Yazılım alanında veritabanı, back-end, front-end, siber güvenlik veya mobil yazılım geliştirme gibi sektörlerle ilgili temel düzeyde bilgiye sahiptir ve bu alanda uygulama yaparak çözüm üretebilir.
3. Teknolojik gelişmeleri yakından takip edebilir, çalışma hayatında iş becerilerini geliştirme ve sorumluluk alma yetkinliğine sahiptir.
4. Bilgisayar çalışma alanında takım ekibi olma sorunluluğu konularında bilinç sahibidir ve iş etiği ilkelerini bilmektedir.
5. Bilgisayar ve yazılım alanında problem çözme yöntemlerine hakimdir. Takım çalışmalarında iş paylaşımı ve çözüm önerisi sunma bilgi ve becerisine sahiptir.
6. Hızlı değişen teknolojileri takip etme ve kendini güncel/yenilikçi tutma bakış açısına sahiptir. Yeni teknolojileri takip eder ve kullanır.
7. Bilgisayar alanında en az bir yabancı dilde çalışma yetkinliğine sahiptir.
8. Mesleki anlamda takım liderleri ile aralarında dikey, çalışma arkadaşları ile aralarında yatay iletişim sağlayabilir, iletişimi yönlendirebilir.
9. Bilgisayar ve yazılım alanında aktif olarak proje ekiplerinde görev alabilir, görevlendirilebilir ve görevlerini yönetebilir.
10. Mesleki Eğitim yaptığı kurumların bilgisayar alanındaki yazılım ve donanım uygulamaları hakkında analiz yapabilme yetkisine sahiptir ve geribildirim sağlar.