Elektrik ve Enerji Bölümü öğrenci ve öğretim elemanlarıyla Yahyalı’da bulunan Sancak Enerji Rüzgar Santraline teknik gezi düzenledik. Yirmi kişilik grupla düzenlediğimiz gezide rüzgar türbinlerinin üretim sahalarını, şalt merkezlerini ve kumanda kontrol ünitelerini inceleme fırsatı bulduk. Santral çalışanları tecrübelerini öğrencilerimizle paylaşarak yenilenebilir enerji kaynaklarının ülkemiz enerji ihtiyacını karşılamada çok stratejik bir öneme sahip olduğunu vurguladılar. Karbon ayak izimizi azaltmak için santral sahasında bir adet Toros sedirini toprakla buluşturduk.

25 Mayıs 2023 Perşembe