Üniversitemiz Teknik Bilimler MYO Öğrencisi, Otomatik, Sensörlü ve Şarjlı Temassız El Dezenfektan Makinesi Yaptı

Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencisi, otomatik sensörlü temassız el dezenfektan makinesi geliştirdi.

Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mekatronik Programı 2. sınıf öğrencisi Özgür Bayrak, geçtiğimiz yıl Çin’de ortaya çıkan ve hızla tüm dünyaya yayılan Covid-19 salgınında el temizliğinde teması önlemek için otomatik, sensörlü, şarjilı el dezenfektan makinesi geliştirdi.

Özgür Bayrak, proje danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Sami Akmermer yardımında geliştirdiği otomatik sensörlü temassız el dezenfektan makinesini Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’ya sundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, öğrenciyi yaptığı çalışmadan dolayı tebrik etti ve öğrencilerinin bu tür çalışmalarından gurur duyduklarını ifade etti.

19 Ocak 2021 Salı