Üniversitemizde Tüm Akademik Birimlerin Katılımıyla Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

Üniversitemiz tüm akademik birimlerinin katılımı ile 2020-2021 Bahar Yarıyılı Akademik Kurul Toplantısı, Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa başkanlığında uzaktan çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Cisco Webex programı üzerinden düzenlenen toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’nın yanı sıra, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Derviş Boztosun ve Prof. Dr. Semra Aksoylu, Genel Sekreterimiz Mehmet Akkuş, fakülte dekanlarımız, meslek yüksekokulu müdürlerimiz, merkez müdürlerimiz, fakülte ve yüksekokul sekreterlerimiz ve akademisyenlerimiz katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa toplantıda yaptığı konuşmada, tüm akademik personelin katılımıyla böyle bir toplantıyı gerçekleştirmekteki amaçlarının üniversitemizdeki mevcut durumu gözden geçirerek son iki dönemdir yürütülen uzaktan öğretim faaliyetlerini memnuniyet anketleri dahil ulaşan diğer geribildirimler çerçevesinde değerlendirmek olduğunu ve önümüzdeki dönem eğitim-öğretim faaliyetleri ile bu yıl Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yapılacak olan ve üniversitemizin de içerisinde yer alacağı dış değerlendirme süreci hakkında bilgilendirme yapmak olduğunu ifade etti. Stratejik Plan çerçevesinde performans göstergelerine yönelik yapılan nicel değerlendirmeler ile birtakım nitel verilere dayalı olarak Kayseri Üniversitesi’nin dünden bugüne ve geleceğe gidişatına yönelik de değerlendirmelerde bulunuldu.

2018 yılında kurulan üniversitelerin bu yıl içerisinde YÖKAK tarafından dış değerlendirmeye alınması ve bu yönde yapılacak hazırlıkların Kayseri Üniversitesi’nin ileriye ve daha ileriye istikrarlı bir şekilde taşınması açısından önemli olduğuna dikkat çeken Rektörümüz Karamustafa, bu dış değerlendirme sürecinde üniversitemizin başarılı sonuçlar elde edeceklerinden emin olduklarını ifade etti.

Dış değerlendirme sürecinde yapılacak çalışmalar ve projelerden de bahseden Rektörümüz Karamustafa, YÖKAK tarafından yapılacak dış değerlendirmenin karne niteliğinde olacağını ve bu yüzden dış değerlendirmeyi çok önemsediklerini ifade etti.

Üniversitemizde başarıyla sürdürülen uzaktan eğitim konusuna da değinen Rektörümüz, “Bu sürece ilk başlayan ve en iyi yöneten üniversitelerden biri olduk. Uzaktan eğitimi sorunsuz veya en az sorunla yürüten üniversiteler arasında yer aldığımızı gururla ifade etmek istiyorum. Bu vesile ile tüm akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum. İstiyoruz ki, uzaktan eğitimdeki başarımızı uzaktan çevrimiçi sınavlarda da sürdürelim. Bunun için uzaktan çevrimiçi sınavları daha etkin ve nitelikli hale getirerek öğrencilerimizin hakları ile üniversitemizde verilen eğitim ve öğretimin kalitesi ve itibarına yönelik gerekli çalışmaları yapıyoruz. Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Merkezimiz bu konuda sürekli proje çalışmalarında bulunuyor. Ben inanıyorum ki gerek KAYUZEM ve gerek teknik ekibimiz, gerekse akademisyenlerimizin gayretleri ile bu pandemi sürecinden başarıyla çıkacağız” diye konuştu.

Rektörümüzün konuşmasının ardından KAYUZEM Müdürü Öğr. Gör. Mustafa Kalay, önümüzdeki dönemde yapılacak uzaktan çevrimiçi sınavlar başlığı altında çevrimiçi sınav kuralları, güvenli sınav, sınav güvenliği ve kontrolleri konusunda yeni proje çalışmalarını içeren bilgilendirme sunumu yaptı.

Üniversitemiz Kalite ve Strateji Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Neslihan Demirel ise, YÖKAK tarafından bu yıl içerisinde yapılacak ve Kayseri Üniversitesi’nin de içerisinde yer aldığı dış değerlendirme süreci hakkında bilgi verdi.

Doç. Dr. Demirel, YÖKAK tarafından yapılacak dış değerlendirmenin kalite güvence sistemi, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı faaliyetleri ile idari hizmetler ana başlıkları üzerinden yürütüleceğini ve değerlendirme takımının yapacağı ziyaretlerin ön ziyaret ve saha ziyareti olarak iki aşamada gerçekleşeceğini duyurdu.

Akademik kurul toplantısına birim yöneticilerimiz ile katılımcıların değerlendirmeleri ile devam edildi.

09 Şubat 2021 Salı