2019-2020 Eğitim – Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Derviş Boztosun ve Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Semra Aksoylu ile birlikte, Meslek Yüksekokulu’muzun akademik kurul toplantısına katıldı. MYO Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen akademik kurul toplantısında MYO Müdürü Prof. Dr. Ercan Karaköse, akademik kurulun gündem maddelerine ilişkin giriş konuşması yaptı. Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa da konuşmasında, Kayseri’nin en köklü eğitim birimlerinden olan önceki adı Erciyes Üniversitesi Kayseri Meslek Yüksekokulu, şimdiki adı Kayseri Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nun, marka şehir Kayseri’nin marka okulu olması gerektiğini kaydetti. Yükseköğretimde eğitim koşullarının her geçen yıl değiştiğini daha çok bilimsel araştırmaya, projeye, ortak çalışmaya, akrediteye önem veren eğitim kurumlarının ön plana çıktığını kaydeden Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, üniversitelerin gelişimin gerisinde kalamayacağını söyledi. Rektörümüz Karamustafa, “Kayseri Üniversitesi yeni kurulan bir üniversitedir. Kayseri Üniversitesi’nde rektörlük görevine atanır atanmaz, önce üniversitemizin stratejik planını çıkarma hazırlığına başlattık. Çünkü stratejik plan çok önemli. Planınızı iyi yapamazsanız yönetiminiz de iyi olmaz. Eldeki imkanlarla kısa sürede stratejik planımızı hazırlayarak kitap olarak bastırdık ve paydaşlarımıza gönderdik. Hazırladığımız kitaba özellikle yeni kurulan üniversitelerden olumlu tepkiler geldi. Hatta bazı yeni üniversiteler bu kitaptan kendi stratejik planlarında faydalanmaları için bizden izin istediler. Bu durum bizleri memnun ve motive etti. Kayseri Üniversitesi olarak hedefimiz büyük. Türkiye’de tüm üniversiteler arasında ilklerde yer alacağız diye büyük hedef koymuyoruz. Çünkü köklü geçmişe sahip önemli üniversitelerimiz var. Biz Kayseri Üniversitesi olarak tabii ki gelişeceğiz, büyüyeceğiz. Tabii ki hedeflerimiz olacak. Fakat öncelikli olarak bizle birlikte kurulan üniversiteler arasında ilklerde yer almak için çaba sarf edeceğiz. Herkesin bildiği gibi üniversitelerin belirli dönemler arasında karneleri açıklanıyor. Karnemizi iyi tutmak için çalışacağız. Bilimsel çalışmalara, projelere ve bölümlerimizin akreditasyonuna önem vererek, kendi kategorimizde iyi bir yere gelmek için çaba sarf edeceğiz” diye konuştu. Rektörümüzün konuşmasının ardından önerilerle akademik kurul toplantısı sona erdi.

08 Mart 2020 Pazar